Grøn afdeling​

Kloak afdeling​

Anlægsafdeling

Entreprenørafdeling

De jordløse hække, den hovedløse gartner og det gode budskab

​Gode, grønne råd fra gartneritekniker Uno Apold fra Grøn Entreprise i Hvidovre.

Lad os begynder med det gode budskab

Selvom det er blevet efterår - og dermed også koldere- er det ikke for sent at plante i haven. Faktisk er det netop nu, det er det helt rigtige tidspunkt at plante såkaldte barrodede planter. Det vil sige planter, der er dyrket på en mark og forhandles med bare rødder( modsat pottedyrkede planter). Det er især roser, frugttræer, buske, prydtræer men først og fremmest hækplanter.

Uno Apold​

Netop nyopgravet

De barrodede planter kan ikke graves op fra dyrkningsstedet før deres hvileperiode er startet. De forhandles derfor først på planteskolerne/havecentrene fra slutningen af oktober. Derfor er oktober og november det ideelle tidspunkt at udplante for eksempel bøgehæk, som er blevet meget populær. Som jeg skrev i min artikel fra maj måned, går tendenserne i plantesalget mod stadig større planter inden for de barrodede typer. Plantestørrelser på 120/140 cm er ikke ualmindeligt, og det er et godt bud på det bedste køb for pengene! Jeg vil anbefale at plante tre til fire planter pr. meter.

Flot bundt med ligusterplanter - 120/140cm

Sådan planter du rigtigt

Når du (eller gartneren) planter, er det vigtigt at grave et godt, stort plantehul. Der skal være plads - ikke blot til rødderne, men også til rigelig porøs muldjord omkring disse. Hvis jorden er af dårlig beskaffenhed bør den forbedres med muldjord og en mindre mængde omsat kompost. Planter skal generelt plantes i samme dybde, som de stod i på planteskolen. Roser må dog gerne plantes dybere, så podestedet kommer 5-10 cm under jorden, hvor det vil være bedre beskyttet mod frost. Og husk vanding efter plantning - også selvom det er fugtigt i vejret!

Bøgehæk plantet og sivslange udlagt efterår 2014

Efteråret er den gode plantetid

Generelt vil hækplanter, der er plantet om efteråret, komme tidligere i gang det efterfølgende forår. Planterne vil kunne nå at få etableret sig inden vinterens komme, og dermed også være et skridt foran de hækplanter, der først sættes om foråret. Det giver også planterne en mindre risiko for at få tørkeskader senere på foråret eller sommer. Jeg vil anbefale at udlægge en sivslange ved alle nyplantede hække. Den første fase i hækkens liv er afhængig af vand og gødning, men først når jordtemperaturen når op over 10 grader Celsius. Først i maj måned vil det være nødvendigt at tænke på vanding.

Plantning nu er ikke hovedløs gerning

Hvor kommer den hovedløse gartner ind - vil du nok tænke? Følger du mine gode råd, så er du ikke gartneren, der bare farer frem med hovedet under armen! Jeg har brugt hovedet, så nu skal du blot bruge armene! Det giver det bedste resultat i sidste ende for din hæk.

God fornøjelse.

Den hovedløse gartner

Brug for hjælp til haven?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig til en uforpligtende snak.​

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Anmeldelser fra vores glade kunder

Se flere anmeldelser her >>

Fuldstændig fantastisk billigt

"Fuldstændig fantastisk billigt og seriøst firma, som ALTID leverer varen og mere til."

Tim Vigilsen Wiese

Professionel samarbejdspartner...

"...der altid udfører arbejdet på en måde der stiller alle involverede parter tilfredse med en veludført opgave".

Søren Riber

Kun gode ord herfra...

"...".

Mark Agerlund

​Vurderet 4.8 / 5 stjerner på baggrund af mere end 16 anmeldelser påFacebook

Grøn Entreprise A/S - Strandskadevej 9 - 2650 Hvidovre - CVR: 27 26 48 67